Idag besökte jag Jakob på Wallin Golfworks igen. Denna gång för att göra en MOI-fitting av mina nya One Length klubbor från Wishon. Jakob hade byggt en järn 7:a enligt specifikation. DG105 S300 i 36,5″ med Jumbomax Ultralite Small grepp. Jag slog ca 85-90 slag totalt. Där vi adderade blytejp till huvudet tills känslan i klubban kändes rätt.

Med ett tjockare grepp som Jumbomax Ultralite kan man tappa känslan av klubbhuvudet. Även fast greppet inte väger mer än ett vanligt standard på 50 gram (I detta fall så väger det till och med 6-8g mindre). Vilket jag tidigare märkt när jag spelat Ultralite greppet.

När MOI-fittingen var klar så hade vi adderat hela 17 gram blytejp till klubbhuvudet.

Slutgiltig specifikation för alla klubbor

  • Huvud: Wishon EQ1-NX.
  • Skaft: DG 105 S300.
  • Grepp: JMX Ultralite Small.
  • Lie: 2 gr flat.
  • Längd: 36,5 tum.

Data över slagen med slutgiltig specifikation

Lämna ett svar