Idag besökte jag Jakob på Wallin Golfworks för att göra en utprovning av skaft till mitt one length projekt. Jag testade Xcaliber Rapid Taper 105 S+ samt Dynamic Gold 105 S300. Hade inte svingat en klubba på 3+ veckor och trodde det inte skulle gå så bra. Men datat visade på annat.

Jag har tidigare testat Rapid Taper 95 stiff. Skillnaden på det nya Rapid Taper 105 och Rapid Taper 95 är som natt och dag. Rapid Taper 105 S+ kändes mjukare och hanterbart. Kunde känna kicken i skaftet.

Summering efter slagit skaften med järn 9:an

Dynamic Gold 105 S300 vinner överlägset med järn 9. Det skiljer hela 5 mph i bollhastighet. Producerar även hela 7,2 meter längre carry än med RT 105 S+.

Summering efter slagit skaften med järn 5:an

Här ser man knappt någon skillnad alls. Lite mer spin med DG105 S300 skaftet och 1,9 meter kortare carry. Men inget som egentligen sticker ut som när jag slog skaften i järn 9 huvudet.

Vilket skaft blev det?

Jag kände mer kick i RT 105 S+ skaftet, men DG105 S300 skaftet kändes stabilare. Jag kommer köra på DG 105 S300 skaftet till mitt Wishon one length projekt. Det kändes helt enkelt stabilare och mer kontrollerat för mig. Det ä ju en högst personlig åsikt och det krävs ju att man gör en utprovning för att få rätt skaft.

Lämna ett svar